€ 0,-
Winkelwagen
Deze pagina is door 117085 bezoekers bekeken

Top 5 beste zakelijke laptops van 2022

Aan zakelijke laptops zitten andere vereisten dan aan een multimedia laptop. De 'beste laptop' is niet per se ook het beste voor zakelijk gebruik. Een zakelijke laptop kopen is geen makkelijke opgave. Bekijk daarom hieronder onze top 5 beste zakelijke laptops van dit moment en ons advies bij het kopen van een zakelijke laptop.

Laatste update: 09-02-2022

★ Top 5 zakelijke laptops van 2022

De onderstaande laptops voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en bevatten bovendien Windows 10 Pro of Windows 11. Deze zakelijke besturingssystemen maken je zakelijke notebook veiliger, op afstand beheerbaar en meer. Hierdoor heeft je laptop niet alleen de uitstraling, maar ook de kracht van een high-end zakelijk device.

1. Lenovo ThinkPad X1 Nano (13 inch)

De ThinkPad X1 Nano is één van de beste business laptops van het moment, met krachtige hardware, een degelijke behuizing en tal van poorten. Deze lichtgewicht laptop zorgt ervoor dat jij overal kan aansluiten op het netwerk en dat je tegelijkertijd overal veilig zit te werken met ingebouwde beveiliging.

+ Weegt minder dan één kilo
+ Voorzien van Thunderbolt 4, Rapid Charge en 5G-mogelijkheid
+ Voorzien van Trusted Platform Module chip, ingebouwde vingerafdruklezer en Wi-Fi 6
- Speakers van mindere kwaliteit

2. HP ZBook FireFly 15 G8 (15.6 inch)

De HP ZBook FireFly 15 G8 biedt mobiliteit voor mensen die de grenzen opzoeken van een gewone zakelijke laptop. Met prestaties op topniveau en een full-size numeriek toetsenblok heb je alles wat je nodig hebt voor het controleren van werkzaamheden en het beheren van projecten, of je nu op kantoor zit of op locatie werkt.

+ FHD 4K scherm en Bang&Olufsen audiosysteem
+ Voorzien van uitgebreide beveiligingstools, vingerafdruklezer en Trusted Platform Module
+ Werk ruim 14 uur op één batterij, en laad snel op met Rapid Charge
- Relatief minder processorkracht dan vergelijkbare laptops

3. HP EliteBook x360 1040 G7 (14 inch)

De HP EliteBook x360 1040 G7 stem je makkelijk af op jouw favoriete manier van werken. Met deze verbluffend dunne en lichte laptop blijf je ook onderweg productief. Je krijgt de kracht die je wilt, de beveiliging die je nodig hebt en een schitterend 14” display.

+ Ruim 20 uur werken met één batterij en binnen een half uur 50% opgelagden
+ Vier krachtige Bang&Olufsen speakers, en vier ingebouwde microfoons maken alle vergaderingen duidelijk hoorbaar
+ Uitgebreide selectie aansluitingspoorten
- Geen extra beveiligingsfeatures ingebouwd

4. Microsoft Surface Laptop 4 (13 en 15 inch)

De Surface Laptop 4 is een high-end business laptop waar je jaren mee vooruit kan. Hij is van hoogwaardige kwaliteit, lichtgewicht en prettig in gebruik. Bovendien heeft hij een lange accuduur. Belangrijke eigenschappen als je de laptop voor werk gaat gebruiken.

+ Krachtige Dolby Atmos speakers en OmniSonic microfoons voor goed verstaanbaar vergaderen
+ Wi-Fi 6 als standaard
+ Touchpad werkt soepel en is erg responsive
- Weinig aansluitingen voor randapparatuur mogelijk

5. Apple MacBook Pro (14 inch en 16 inch)

De Apple Macbook Pro (2021) met M1-chip is de krachtigste MacBook Pro ooit. De razendsnelle M1 Pro en M1 Max zijn de eerste Apple silicon-chips speciaal voor professionals en zakelijke gebruikers, waarmee je geniet van baanbrekende prestaties en een ongelooflijk lange batterijduur.

+ Ondersteunt Wi-Fi 4, 5 en 6 met Wi-Fi 6 als standaard
+ Uitgebreide poortenselectie, waaronder HDMI, Thunderbolt 4 en meerdere USB-C poorten
+ Liquid Retina XDR-display en
- Batterij gaat minder lang mee dan bij andere nieuwe modellen

Zakelijke laptop kopen? Hier moet je op letten:

De bovenstaande modellen voldoen aan de belangrijkste eisen die wij in 2021 stellen aan een zakelijke laptop. Bekijk ze hieronder. Ook handig als je een ándere laptop voor werk wilt uitkiezen.

✔ Business-grade beveiliging

Veel zakelijke laptops zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, zodat alléén jij toegang heeft tot je data. Een andere vorm van beveiliging is de Trusted Platform Module (TPM). Deze securitychip zorgt ervoor dat je hardware versleuteld is en jouw gegevens zeer moeilijk te kraken zijn. Zo liggen je bestanden niet op straat als je laptop kwijtraakt of wordt gestolen.

✔ Laptop docking stations & port replicators

Een docking station zorgt voor een makkelijke en snelle verbinding tussen je laptop en alle randapparatuur op jouw vaste werkplek. Veel zakelijke laptops hebben een USB-C poort of speciale connector, waardoor aansluiten slechts een kwestie van één kabel inpluggen is. Je laptop transformeert na verbinding in een volledig workstation. Dit is niet alleen handig als je jouw laptop in een vaste werkplek wilt transformeren. Het voegt ook de nodige extra aansluitingen voor randapparatuur toe.

✔ Microsoft 365

Met de verschillende opties van Microsoft 365 heb je niet alleen beschikking over de bekende Office applicaties. Je kunt ook samenwerken en in contact blijven met collega’s en klanten via Microsoft Teams. Sla al je bestanden op met OneDrive. In de meeste Microsoft 365 abonnementen krijg je ook extra beveiliging op uw gegevens.

Wil je meer weten over de verschillende opties om thuis productief en veilig te blijven neem contact op met een van onze experts van de licentiedesk, licentiedesk@centralpoint.nl.

✔ Uitgebreide garantie

De standaard garantie van een laptop is 2 jaar Carry-in. Dit betekent dat je de defecte laptop zelf moet opsturen, met een reparatietijd van gemiddeld 10 werkdagen. Echter is 10 dagen te lang als je de laptop voor werk gebruikt. Daarom raden wij je aan een van de volgende garantie-uitbreidingen aan te schaffen:

  • Pick-up & return garantie:
    Uw laptop wordt opgehaald en teruggebracht. Reparatietijd gemiddeld 3 tot 7 werkdagen.

  • Next business day on-site garantie:
    Uw laptop wordt uiterlijk de volgende dag op locatie gerepareerd door een specialist.

✔ Werklaptop met upgrade-opties

Als je een zakelijke laptop aanschaft is het prettig als je de opslag en het geheugen achteraf kunt (laten) upgraden, of de accu kunt (laten) vervangen. Meestal bieden zakelijke modellen meer of gemakkelijkere opties dan consumenten laptops. Zo kunnen sommige behuizingen geopend worden om de SSD, het RAM-geheugen of de accu te vervangen. Het voordeel is dat je jouw laptop niet direct hoeft te vervangen wanneer je nieuwe software met hogere systeemeisen gaat gebruiken, of je laptop een snelheidsboost nodig heeft.

Sorteren:
Weergave
Sorteren