€ 0,-
Winkelwagen

Hoe onderhoud je zelf je laptop?

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Diensten & Oplossingen

Wanneer je thuiswerkt, hybride werkt of veel onderweg bent is je laptop één van de belangrijkste IT zaken tijdens een werkdag. Daarom is het van groot belang dat hij altijd goed werkt. Dustin helpt jou bij het onderhouden van je laptop.

In een ideale situatie -waarbij je nooit eten, drinken of stof in de buurt van je laptop hebt en het apparaat nooit wordt verzet- gaan laptops jarenlang mee. Maar door het hybride werken en de mobiliteit van een laptop zal deze toch worden vervoerd en mogelijk blootgesteld worden aan factoren die de werkzaamheid van je apparaat kunnen aantasten. Daarom is het verstandig dat je zelf oog houdt op het externe onderhoud van jouw device door het apparaat in de paar maanden schoon te maken. Dustin helpt je hierbij.

Voorkom externe schade en dure reparaties

Software problemen zijn vervelend maar met goede IT ondersteuning en Cloud-oplossingen makkelijk te verhelpen. Bij externe schade is het helaas vaak nodig je laptop weg te brengen en zit je mogelijk enige tijd zonder. Daardoor helpt het om dit te voorkomen en een aantal simpele schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden regelmatig zelf uit te voeren.

Schaf nu je computeronderhoudskit aan

Voorkom rammen op toetsen en knoppen die blijven hangen door je toetsenbord schoon te maken

Voor het schoonmaken en optimaal functionerend houden van een laptoptoetsenbord raden wij zeer af dat je de toetsen los probeert los te maken. Hierbij kunnen de toetsen of je toetsenbord namelijk permanent beschadigd raken.

Zet je laptop volledig uit en houd het apparaat daarna ondersteboven om even flink te schudden. Een tik op de onderkant kan ook helpen bij het losmaken van kruimels en stof. Kantel hierna je laptop iets en pak een kwast om mee tussen de toetsen te wrijven. Hiervoor kun je het beste een speciale brush gebruiken, of desnoods een hele zachte verfkwast. Zo voorkom je schade onder de toetsen. Als afsluiter krijg je met een busje perslucht het laatste en hardnekkigste vuil onder de toetsen vandaan en reageren je toetsen weer optimaal.

Met dezelfde perslucht spuit je ook je aansluitingspoorten makkelijk schoon. Hierdoor zul je minder risico lopen op storingen bij het gebruik van USB-sticks, extra monitoren of andere externe apparaten.

Schaf een air duster aan

Verminder geluidsoverlast door je ventilator schoon te houden

Het schoonmaken van de ventilator van je laptop zorgt ervoor dat je laptop minder geluid produceert, en dat je device minder risico loopt op oververhitting. Haal voorzichtig de onderkant van je laptop, houdt de ventilator met één vinger vast zodat hij niet draait en veeg de bladen schoon met een microvezel doekje. Gebruik hierna een busje perslucht om de kleinere stofdeeltjes los en weg te blazen. Schroef nu de onderkant van je laptop weer op het apparaat.

Maak je scherm schoon

Steeds meer laptops zijn voorzien van touchscreens en zitten al snel vol vingerafdrukken. Bij een lichte achtergrond zijn deze zeer goed te zien en is het soms lastig om je scherm goed te zien waardoor je met je ogen gaat zitten knijpen of je teveel naar je scherm toebuigt. Maak daarom je scherm met regelmaat schoon met hiervoor bedoelde speciale reinigingsdoekjes. Deze beschadigen je scherm niet en maken hem snel en moeiteloos schoon waardoor jij direct weer aan de slag kan.

Een sterkere schoonmaakspray kan daarnaast worden gebruikt voor de rest van je laptop, waardoor je toetsen er weer beter uit zien dan eerst.

Houd je scherm schoon en goed zichtbaar

Maak de lens van de CD-drive schoon

Heeft jouw laptop een CD, DVD of BluRay-drive of gebruik je voor werkzaamheden een externe discreader? Dan kan het gebeuren dat deze aangeeft discs niet meer goed te kunnen lezen. Vaak gebeurt dit doordat de lens en laser vies zijn geworden. Een ronde met een speciale CD Drive Cleaner lost dit snel en makkelijk op.

Voorkom data-verlies, werk in de Cloud

Vertoont je laptop toch zodanig problemen dat je hem weg moet brengen? Voorkom dan bij voorbaat het risico op verlies van data en gegevens. Om jouw bedrijf hiertegen te beschermen helpt Dustin je graag bij het zoeken naar een goede Cloud-oplossing zodat je bij nood gedwongen veranderen van laptops direct weer toegang tot al jouw bestanden en gegevens.

Vindt de perfecte Cloud-oplossing
Sorteren:
Weergave
Sorteren