€0.00
Winkelwagen

HP Approved Selection: topkwaliteit refurbished producten voor zakelijk gebruik

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Hardware

Wil je graag bijdragen aan een beter milieu, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zet de eerste stap door gebruik te maken van hoogwaardige refurbished producten. HP Nederland en Flex IT (circulaire IT specialist) slaan de handen ineen en introduceren een circulaire IT-productlijn: HP Approved Selection. Wat houdt deze productlijn in en waarom kiest men voor refurbished hardware? Lees hier meer over bij Centralpoint, één van de pilot launching partners.
Bekijk producten

Wat houdt ‘HP Approved Selection’ in?

Flex IT en HP Nederland introduceren de 'HP Approved Selection-productlijn'. Deze lijn verlengt de levenscyclus van IT-hardware om zo op kostbare grondstoffen te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze productlijn bestaat vooralsnog uit een selectie hoogwaardige laptops, maar wordt in de loop der tijd aangevuld met desktops en monitoren, welke worden gerevitaliseerd om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren.

HP Approved Selection staat voor een circulair keurmerk dat onzekerheden van nieuwe eindgebruikers over refurbished producten wegneemt. Hoe nemen Flex IT en HP deze onzekerheid weg? De producten worden onderworpen aan grondige testprocessen, zowel cosmetisch als functioneel. Dit houdt in dat alle producten zijn schoongemaakt, geïnspecteerd en indien noodzakelijk geüpgraded met nieuwe of eerder gebruikte originele onderdelen. Pas na het succesvol doorlopen van deze tests wordt de HP Approved Selection-grade (A1) toegewezen. Dit staat voor de hoogste kwaliteit circulaire producten in de markt. Met HP Approved Selection heb je dus niet zomaar een refurbished product in handen, maar beschik je over een device dat behoort tot de eerste hoogwaardige lijn met circulaire IT-producten in Nederland.

Daar blijft het niet bij. Alle HP Approved Selection producten worden standaard met 2 jaar HP garantie geleverd (3 jaar voor Flex IT partners) en zijn eveneens voorzien van een Windows 10-licentie. Zo kan jij direct aan de slag met een product met garantie voor beveiliging en veiligheid dat niet onder doet voor een nieuw product met fabrieksgarantie.

Voordelen van HP Approved Selection
Als je kiest voor een product uit de HP Approved Selection-lijn, heb je niet alleen een kwalitatief device in handen, maar draag je ook bij aan:

✔ Circulaire economie: bespaar geld en draag op grote en kleine schaal bij aan een circulaire economie. Verleng de levensduur van producten zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van jouw hardware;
✔ Kwaliteitsborging: een toegankelijkere transitie naar circulaire IT middels de kwaliteitsborging van HP in combinatie met de duurzame (en financiële) voordelen van circulaire hardware;
✔ Grondstofbesparing: bespaar op kostbare grondstoffen door geen nieuwe hardware aan te schaffen.

Waarom een circulaire IT-productlijn?

Ondanks dat er steeds meer eisen worden gesteld aan duurzaam verantwoord ondernemen, nemen bedrijven de duurzaamheid van hun IT-hardware niet (genoeg) onder de loep. Hier valt echter nog veel winst te behalen. Door apparatuur de volledige levensduur te hergebruiken, dalen de aanschafkosten en vermindert de carbon footprint. Daarnaast zijn sommige bedrijven wat terughoudend in het aanschaffen van refurb/gebruikte hardware. Om deze onzekerheid weg te nemen, garanderen HP en Flex IT met HP Approved Selection een hoogwaardige kwaliteit van circulaire IT-hardware.

Waar de levensduur van IT-hardware voor bedrijven nu slechts 3-5 jaar bedraagt, wordt de levenscyclus van producten binnen de HP Approved Selection-lijn verlengd naar minstens 5 tot 10 jaar. Dit met behoud van kwaliteit en garanties. Hiermee wordt de belasting op het milieu drastisch teruggedrongen en wordt een belangrijke stap gezet naar meer duurzaamheid. Met welke HP Apporved Selection devices draag jij bij aan een circulaire economie?

Youtube

Flex IT en HP bieden circulaire IT pr...

Toegevoegd: October 14, 2021, 4:53:56 PM
Van: Dutch IT Channel
Bekeken: 34