€ 0,-
Winkelwagen
Deze pagina is door 39488 bezoekers bekeken

Chromebooks voor zakelijk gebruik en schoolwerk

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop die soepel meedraait binnen je bedrijf? Of zoek je voor je studie een nieuwe notebook die zonder haperen internet, Word en je e-mail laat zien? Dan is een Chromebook mogelijk de laptop voor jou. Chromebooks zijn zeer geschikt voor dagelijkse taken en voor werken onderweg. Bekijk nu of dit de laptop voor jou is.

Wat is een Chromebook?

De Chromebook is een lichte, gebruiksvriendelijke laptop die loopt op het operating system Google ChromeOS. ChromeOS loopt op de techniek van webbrowser Google Chrome. Dit vervangt de bekendere Windows en macOS-systemen.

Door het gebruik van ChromeOS zijn Chromebooks uitermate geschikt voor eenvoudige taken zoals online research, e-mailen en het schrijven van teksten of het maken van overzichten.

Zoek je een Chromebook of een gewone laptop?

Chromebook vs laptop

Het verschil tussen een Chromebook en een gewone laptop ligt in het gebruik van externe software. Omdat de Chromebooks draaien op ChromeOS zijn deze laptops niet in staat software te installeren, en dus kunnen alle Windows- en macOS-based niet op Chromebooks draaien. Wanneer je voor je werkzaamheden of studie gebruik moet maken van programma’s als AutoCAD, ArcGIS of grootschalige dataverwerkers dan is een Windows, Apple of Linux-gestuurde laptop meer geschikt voor jou. Maar wanneer je voornamelijk met Word, Excel of Photoshop zit te werken, of als je veel onderweg bent kan een Chromebook uitkomsten bieden. Chromebooks zijn vaker lichter dan de klassiekere laptops. En doordat ze gebruik maken van add-ons en Android apps werken ze altijd zonder haperen.

Chromebook add-ons en Android apps

Doordat Chromebooks werken met add-ons en apps zijn ze enorm veelzijdig en altijd up to date op het gebied van beveiliging. ChromeOS geeft direct toegang tot alle apps van Google Drive, waaronder Google Docs en Google Sheets die vergelijkbaar zijn met Microsoft Word en Excel. Daarnaast is veel software inmiddels ook in app-vorm beschikbaar, zoals Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, Skype for Business en meer. En er is de mogelijkheid van Software as a Service; online programma’s waaronder onder andere Dropbox, Web Whatsapp en Salesforce vallen. Door deze web-apps wordt een Chromebook maar zelden gelimiteerd in mogelijkheden.

Voordelen van een Chromebook

Omdat Chromebooks, in tegenstelling tot gewone laptops, enkel gebruik maken van apps heeft deze laptop-serie een aantal unieke voordelen:

  • Razendsnel opstarten. ChromeOS is aanzienlijk minder zwaar voor een laptop dan andere operating systems, waardoor de Chromebook in enkele seconden startklaar is.
  • Gebruiksvriendelijk & onderhoudsvrij. Je hoeft een Chromebook nauwelijks zelf in te stellen en updates worden ook automatisch geïnstalleerd.
  • Maakt automatisch back-ups. Het is niet meer nodig documenten handmatig op te slaan of over te zetten naar externe locaties . Een Chromebook bewaart jouw bestanden automatisch in de Cloud.
  • Geen harde schijf die kapot kan gaan. Chromebooks maken gebruik van een flashgeheugen en Cloud-services. Elk ChromeOS device heeft standaard 100GB opslagruimte in Google Drive en dit geheugen is met een paar muisklikken uit te breiden en te onderhouden.
  • Heeft geen antivirussoftware nodig. Chromebooks hebben een ingebouwde bescherming tegen virussen die altijd up to date is.
  • Licht van gewicht. Door het ontbreken van een harde schijf en andere onderdelen, zoals een dvd-speler, is een Chromebook een stuk lichter dan een laptop.
  • Goedkoper in aanschaf en onderhoud. Chromebooks maken geen gebruik van dure en kwetsbare onderdelen zoals een HDD harde schijf. Daardoor zijn de laptops goedkoper bij aanschaf en tevens zijn er minder risico’s op dure reparaties. Ook is het niet langer nodig om extra software aan te schaffen, doordat de meeste Android-apps goedkoper zijn en de meeste Chrome apps zelfs gratis.
  • Verminderde IT-kosten voor bedrijven en scholen. Chromebooks maken het werk voor IT-afdelingen makkelijker. IT kan via het Chrome Management Console moeiteloos tot duizenden apparaten tegelijk beheren, updaten of indien nodig blokkeren.

De beste Chromebooks van 2021

We hebben de meest populaire Chromebooks met de beste gebruikerservaringen onderaan deze pagina voor je op een rijtje gezet, zodat je eenvoudig een keuze kunt maken. Daarnaast hebben we een selectie voor je uitgelicht:

Uitgelicht: ASUS Chromebook Flip C434

De ASUS Chromebook Flip C434 is niet alleen slank en licht; het nieuwe NanoEdge-ontwerp geeft het een ultracompacte voetafdruk, zodat je kunt genieten van alle voordelen van een 14” FHD-scherm in een behuizing die net zo klein is als veel 13” laptops.

Uitgelicht: Acer Chromebook Spin 713

De Acer Chromebook Spin 713 13.5” laptop is voorzien van krachtige hardware, een 360 graden scharnier, heeft een batterijduur van 10 uur en standaard 3 jaar garantie. Samen met de voordelen van Chrome Enterprise Upgrade is dit het ideale apparaat om jouw drukke leven bij te benen en overal te werken.

Uitgelicht: HP Chromebook Pro c640

De HP Chromebook Pro c640 is uitgerust met een duurzaamheid van militaire kwaliteit en kan daardoor tegen elke stoot en val. Daarnaast is de Pro c640 voorzien van een vingerafdrukscanner en Chrome Enterprise, waardoor de kans op beveiligingsinbreuken minimaal is.

Advies van de Chromebook specialist

Ondanks onze uitleg en overzicht van beste Chromebooks, kan het kiezen van een geschikte Chromebook toch lastig zijn. Wil je weten welke Chromebook het beste bij jouw wensen, bedrijf of studenten past of heb je vragen over een specifiek model? Neem dan via e-mail, live chat, telefoon of WhatsApp contact op met ons team specialisten. De contactopties staan in beeld. We helpen je graag.

Chromebook kopen? Hieronder vind je de populairste modellen

Sorteren:
Weergave
Sorteren